Maria Eriksson

Personen bakom Formachic


Svensk Mästarinna Body Fitness Overall 2013Svensk Mästarinna Body Fitness 2013 & 2014
2:a VM Body Fitness Veteran 20132:a VM Body Fitness Veteran 2013
Utbildad Personlig Tränare & KostrådgivareUtb. Personlig Tränare & Kostrådgivare
Diplomerad CoachDiplomerad Coach
Domare IFBB & SKKFDomare IFBB & SKKF
Specialistsjuksköterska IntensivvårdSpecialistsjuksköterska Intensivvård

Med över 25 års erfarenhet av träning och tävling på elitnivå och med den livsstil som jag älskar bestämde jag mig att ta steget och satsa på ett jobb inom hälsa och träning.

Jag vet vad det innebär att vilja Förändra & Förbättra! Det kan handla om kampen med de extra kilona som ska bort efter graviditeten, att komma i tävlingsform eller hitta vägen till en hälsosammare vardag.

Jag är ingen trollkvinna, det är din målmedvetenhet och vilja som bestämmer hur långt du vill nå, om du vill göra det under en bestämd period eller på längre sikt. Jag blir din vägledare.

Vem är Maria Eriksson idag?


En kvinna med stor livserfarenhet och yrkeskunskap. Mor till två underbara killar. En kvinna med ambitioner och drömmar och som brinner för en hälsosam livsstil och allt vad det innebär. En atlet som har fokus på att utvecklas både mentalt och fysiskt.

Vilka är de stora händelserna i ditt liv?


Stora händelser för mig har varit sådana som gjort att jag frivilligt eller ofrivilligt har förändrat mitt liv/vardag. Flytten till Sverige som 10 åring, när jag tog sjuksköterskeexamen, att bli mamma(absolut störst) och när jag tog steget att lämna min chefspost inom sjuksköterskeyrket och startade mitt lilla skötebarn Formachic

Vad tror du gjorde att du nådde dina resultat inom idrotten?


Passionen för sporten, viljan att utvecklas i den och tillfredsställelsen av att se framstegen men också det mentala tillståndet , viljan att växa både fysiskt och mentalt och förstå betydelsen av det. Lyhördheten för konstruktiv kritik och envisheten att lyckas.

Vad är viktigt för dig som person?


Kärlek till andra människor och det jag gör. Jag är humanist och tror på människan och vad den kan åstadkomma med rätt vägledning vare sig den kommer inifrån eller från yttre krafter. Ärlighet och fighter spirit är viktiga egenskaper. Respekt och förståelse, att kunna se saker i sin helhet och i sitt rätta sammanhang.

Vad står Formachic för?


Min skapelse och mitt yrkeslivs största utmaning. Formachic är mitt verktyg som kommer att spegla mig och min önskan att se andra människor komma ett steg närmare harmoni och balans i sina liv.

Vad säger folk om Maria?

Jag arbetar som naprapat och undervisar i pedagogik – jag har höga krav på min coach.

Maria uppfyller alla de kraven genom sin kompetens, sin erfarenhet och sin enastående förmåga att se vad just jag behöver hjälp med för att nå mina mål.

Maria är precis det stöd och den hjälp jag behöver för att komma dit jag vill med min träning.

 

 

Cecilia Gransten

Klient (Kost & Träningsupplägg, Personlig Träning)

Maria är en person med ett stort hjärta och en stor och bred kunskap inom sporten.

Hon har ett driv och en vilja att alltid prestera på topp, oavsett om det är på scenen som tävlande

eller framför scenen som domare. Hon är en av Sveriges absolut bästa i båda rollerna, något som gör henne unik inom fitnessbranschen.

 

Jörgen Nilsson

SKKF & IFBB Domare

Maria är en stor förebild för både mig & många andra i vår bransch. Hon har bemästrat det mesta väldigt framgångsrikt både på scen som tävlande atlet men även på sidan av scenen som domare, Coach, föreläsare & betydande profil.

Tack vare hennes mångåriga erfarenhet inom sporten är hon facit självt som har svar på de flesta frågorna man behöver ett svar på.

Maria är en person som jag personligen fått glädjen att arbeta närmare med på många plan. Vi har haft workshopar ihop, tävlat ihop & coachat ihop.

Maria är inte bara en god förebild som lever som hon lär. Hon är även, för mig, en mycket god vän.

Helene Ahlson

Meriterad Bodyfitnessatlet / Egen företagare inom Personlig träning & Fitnesscoaching / Skribent / TV-Profil

Maria erbjuder ett professionellt upplägg med hög kvalitet. Jag fick tydliga kost- och träningsprogram som snabbt gav synbara resultat med både ökad muskelmassa och minskad fettmängd.

Maria är lyhörd och anpassar sin coaching efter klientens önskemål oavsett målsättning. Hon stöttar och uppmuntrar i både med- och motgångar och är oerhört inspirerande med sina framgångar som elitidrottskvinna inom Body fitness.

Tack vare att jag anlitat Maria som PT har jag kunnat ta min träning och målsättning att optimera min fysik till en nivå som efter min senaste graviditet känts nästintill omöjlig. Det enda jag kunnat önska mer, är att jag haft mer tid (och pengar! ;)) att träna tillsammans och att träffas personligen för uppföljning och utvärdering, som i dagsläget skett via mail.

 

Madelene Flyckt

Klient (Kost & Träningsupplägg, Personlig Träning)

Maria Eriksson är en mycket varm person som vill tänka gott om alla i sin närhet.

Hon talar alltid från sitt hjärta och utstrålar en positiv och motiverande anda.

Linnea Enstedt

Global Sales, Swedish Fitness / Bodyfitnessatlet / Reporter BODY / Landslagscoach Fitness & Bodybuilding

Som ägare till Fairing har jag alltid valt samarbetspartners med största omsorg och Maria har varit en del av mitt företag under många år.

 Maria började tävla för Fairing redan i början av 2000 talet och var under flera år team chef för vårat tävlingsteam.

 Om jag skulle beskriva Maria med 3 ord skulle jag säga så här: 100% seriös , 100% omtänksam och 100% professionell.

 

Lars Fairing

Ägare & VD, Fairing Sweden AB

Maria Eriksson är en av våra allra största profiler någonsin inom gebitet. Som tävlande, domare och föreläsare visar hon alltid ett stort engagemang och gör avtryck. Hennes framgångar som atlet inom kategorin Bodyfitness där hon bl.a. skördat placeringar som flerfaldig Svensk mästarinna, Nordisk mästarinna och en andra plats på VM 2013 talar sitt tydliga språk om att hon har de egenskaper som krävs för att nå långt.

För att skapa en champion som Maria är krävs många pusselbitar, kunskap, passion, erfarenhet och framför allt en förmåga att förstå ett sammahang och en helhet. Dessa ord är något som verkligen beskriver Maria som person! Med stor ödmjukhet och båda fötterna på jorden för hon nu sina kunskaper och tjänster vidare genom sitt företag Formachic som hon driver vid sidan av sitt arbete som intensivsjuksköterska där hon jobbat i decennier.

Maria är en person som alltid tänker positivt, tar sig tid, lyssnar, brinner för det hon gör och ger goda råd, jag är mycket glad att vara hennes vän och att våra vägar korsats!

Anders Graneheim

Meriterad Bodybuilder / Författare / Livsstilskonsult / Grundare Tammerpokalen

Ett klick ifrån starten på ditt nya liv!

Gör som så många andra, kontakta Maria för en kostnadsfri konsultation.

Hur kan jag hjälpa dig?