Maria Eriksson – Distans och Balans

Två av mina ”lördagsrecept”

 

 

Apelsin/protein rutor Apelsin/russin proteinrutor

Ingredienser:

Kvarg 100 gr

Mjölk 1,5 dl valfri, jag använde mandelmjölk

Kokosmjöl

Mandelmjöl

Potatismjöl

Whey ”vanilla caramel” 3 dl

Bakpulver 1 msk

Pressad apelsin 2 st

Äggvitor 200 gr

Ägg 2 hela

Russin 100 gr

ev sötningsmedel efter smak

Till glasyren :

Kondenserad mjölk

Green Valley  Ranch Syrup (kalorifri)

Riven kokos

Vispa upp äggvitor hårt

Blanda  alla andra ingredienser , sist vänder du äggvitorna i smeten

Rör om till en slät sockerkakssmet, tillsätt ev mer mjölk eller protein/mjöl.

Grädda i 175 grader i ca 30 min (eller tills den är klar)i mitten av ugnen.

Som jag har sagt tidigare, jag är inte så noga med exakta mått…ska skärpa mig 😉

En fantastiskt god kaka är det i alla fall!

Ingen ”dietkaka” men betydligt bättre än ”traditionella” sockerkakor.

 

havrebollar IMG_0886

 Proteinrika Havrebollar

Ingredienser:

Jag använder mig av Elit Nutrition produkter till alla mina recept som innehåller protein.

7 dl casein ”chocolate cream”

4 dl Whey ”chocolate brownie”

5 dl Whey ”vanilla caramel”

1 burk kvarg 0,1 %

70 gr kokosolja

4 dl mjölk laktosfri

5 dl havregryn

Kaffe efter smak

kakao efter smak

riven kokos

ev krossade mandlar eller mandelsmör för att lyxa till dem 🙂

Blanda samtliga ingredienser i en skål, rör om till en kladdig men fast smet, du får ev justera ingredienserna efter smak då jag tar ibland på ”en höft”

Dessa kan man lyxa med kaffelikör också…nästa gång ska jag testa några med casein ”key lime pie” och vanilj, som ”vitchoklad-bollar” tror de kan bli rätt goda!

Take Care/Maria

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *