Maria Eriksson – Distans och Balans

Nordiska, min sista tävling?

Maria Eriksson collage

Vill börja med att tacka Förbundet för att jag åter en gång fick förtroendet att representera Sverige i ännu ett Mästerskap. Vill också tacka min huvudsponsor Elit Nutrition för att ni tror på mig och ser till att jag har de bästa förutsättningar för att må bra och utvecklas med marknadens bästa produkter. Ett tack riktar jag också till min sponsor Better Bodies som gör de absolut snyggaste och skönaste kläder att ha på sig oavsett var och när.

Tack till Celsius för att ni alltid stöttar och ser till att jag alltid har min favorit energidryck.

Sist men inte minst mina varmaste tack till min vän och skräddare sen 10 år tillbaka Anita Korpinen och Skrädderi & Design som har skapat de sagolika tävlingsdräkter jag har burit, tack min vän!

Min underbara familj och mina vänner vet hur tacksam jag är för att de alltid finns vid min sida om inte fysiskt så mentalt TACK <3!!

Det har nu gått en vecka sen Team Sweden landade åter på svensk mark efter Nordiska Mästerskapen. En sak är säkert Island kommer att besökas av mig och min man i snar framtid igen, fascinerande natur och en känsla att befinna sig i ett sagoland när man landar på denna vackra ö.

Nåväl resan dit blev lång då vi mellanlandade i Oslo men var ändå acceptabelt

Hotellet kanon och deras frukostbuffé som samtliga fick avnjuta på söndag innan hemgång var..sagolikt!!

Team Sweden levererade, många medaljer blev det och samtliga i truppen presterade på topp tävlande som icke tävlande (coacher, domare, delegater, fotografer, färgläggare, supporters)

Åka med landslaget är ett ärofullt uppdrag, känns finare, större och ff a väcker en ödmjukhet i mig, att bli utvald och få förtroendet är mäktigt och det är viktigt att förvalta tilliten med omtanke, respekt och ansvar. Gäller oss alla som är med, vi åker ju i första hand för att representera Sverige och i andra hand sig själv… nåt vi får jobba med och nåt som kan bli bättre, att respektera sina lagkamrater även om de på samma gång är konkurrenter på scen är en stor utmaning, att glädjas åt andras framgångar när man själv inte uppnått egna mål är storslaget och blir faktiskt lättare när man är ett team.  Denna resa har varit fantastisk på många sätt och jag har underbara minnen jag bär med mig men det finns alltid saker som kan förbättras till nästa gång och det är ju så det ska vara, att eftersträva framgång både på scen och utanför eller hur; -)?

Hur det gick för mig? Jag kom 4:a , jag var i mitt livs form (tror jag) och var helnöjd med min prestation, det var väldigt tight i finalen men tyvärr räckte inte det för medalj denna gång, konstigt nog kändes det inte så tungt, trots att jag trodde (händer inte ofta)att det skulle bli en pallplats men men…det är ju en bedömningssport och det är inte alltid det går som man trott eller hoppats på ;-). Sverige tog ändå 2 medaljer i denna klass vilket är kanon ☺…grattis till Carina och Jossan ☺

NM var min sista tävling för detta år och troligtvis på obestämd tid, jag känner en positiv ”mättnadskänsla” av tävlandet och har njutit till 100 % av varje satsning, känner mig lyckligt nöjd och lottad att under de 2 sista tävlingsåren ha fått möjligheten att coachas av den bästa min vän Ahmad Ahmad, det har varit roligt, givande och fantastiskt utvecklande att jobba med honom, TACK min vän. Inte meningen att låta nostalgisk eller att det ska låta som jag drar mig tillbaka helt för så är inte fallet, jag har slutat säga att denna gång blir den sista då jag vet att det inte håller men I mina framtida planer ryms en lång ”to do” lista som innefattar från att fortsätta utvecklas som atlet till att jobba som domare både nationellt och internationellt. Så vem vet…

Mitt arbete för vår sport fortsätter och förhoppningsvis mitt samarbete med mina sponsorer.

Jag kommer att fortsätta dela med mig av mina kunskaper och erfarenhet inom fitness och bodybuilding, för er som vill anlita mig inför er tävlingssatsning eller andra mål inom träning är ni välkomna att kontakta mig på maria@formachic.se eller på FB.

Hoppas kunna fortsätta att inspirera och motivera till en hälsosam livsstil och till att flera vågar ta sig upp på tävlingsscenen ..allt är möjligt bara DU tror på dig!

Ser fram emot kommande år med spännande planer.

Tre veckor framöver är det domarjobb både på DC och FF som väntar samt monterjobb på FF tillsammans med Elit Nutrition som ställer ut för första gången på FF..titta förbi och mingla med oss! Kan lova er de bästa produkter på marknaden, omsorgsfullt framtagna och 100% kvalitet…precis som Personen bakom Elit Nutrition : Ahmad Ahmad

Ett internationellt uppdrag blir det också som domare, på World Cup och CBB VM, ser verkligen fram emot det! Dit åker jag med bl. a en av de mest rutinerade domare vi har, Georgia Theodoridou, också en av mina finaste vänner.

Men innan World Cup blir det en veckas semester med mannen i mitt liv, Peter och planet tar oss till Egypten, ska bli så fantastiskt kul!

På återseende mina vänner!

Take Care om varandra och njut av stunden här och nu.. <3

6 Kommentarer

 1. Ville bara tacka för sådan inspirationskälla som du varit. Jag har ej följt dig länge men tillräckligt för att ha inspirerats av din atletiska anda och förmågan att påverka andra som bara du kan. Tienes una fureza enorme, una humildad increible, un fisico perfecto y una belleza de mujer en todo sentido. Lycka till i framtiden med allt och hoppas få se mer av dig med dina andra planer i livet. Te mando un beso y un abrazote. Cuidate

  Reply
  • Tack själv Patricia för dina ord! är glad och tacksam för att jag kan jobba med det jag brinner för och kan inspirera till en hälsosammare liv på ett sätt som är greppbart för alla utifrån var och ens förutsättningar. Att kunna dela med mig av min vardag, visa att det går att uppnå balans och må bättre både fysiskt och mentalt. Önskar Dig en fin dag! kram!

   Reply
 2. vad kul m din sida
  Du är en människa med ett stort❤️.
  Glad att du är min vän.
  Blir glad o peppad av det du skriver.
  En stor inspirations källa

  Reply
  • Roligt att du tycker om sidan, sakta men säkert tar den form och jag hoppas du med andra som hittar hit hjälper mig att fylla den med ”matnyttiga” och intressanta ämnen <3 till dig vännen!

   Reply
 3. Du var suveren i en meget fin i formen, ingenting å utsette på den. Håper jeg ser deg på scenen fremover i tid og at du er flink til å legge mange bilder av deg selv for du stråler..God klem fra Valeria

  Reply
  • Tack Valeria! blir glad av dina ord, må gott! Med vänlig hälsning Maria

   Reply

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *