Maria Eriksson – Distans och Balans

Några goda bakrecept..

Dags för några av mina bakrecept.

Älskar att baka och laga mat och att hitta alternativ som vi i min familj och andra likasinnade tycker om , vi är en familj som många andra, vill gärna äta gott och det ska vara enkelt att tillaga men också kunna unna sig utan att få i sig en massa onyttigheter.

 

Några recept som jag har komponerat på känsla, har tyvärr inga exakta mått så ni får gå på känsla och kolla på ”vanliga” recept gällande mängd (motsvarighet), lovar fixa det nästa gång jag bakar.

Håll tillgodo!

cheese cake. jpg

Cheesecake á la Elit

Ingredienser

Digestivekex osockrad +

pepparkakskrydda,kanel alt några Annas pepparkakor t ex apelsinsmak

Kokosolja alt mandelsmör

Sätt på ugnen 175 grader

Mixa eller stör kakorna/kexen blanda i fettet,bred ut det i en form

Grädda i 10 min

Blanda ihop ost ägg CASEIN och ev sötningsmedel alt honung till en fast smet bred ut smeten på kakbotten

Grädda ca 30 min låt den kallna

Ostmassa

Philadephiaost 3% 400 gr

Ägg 3 st

Sötningsmedel eller honung vaniljsocker

vaniljsocker eller stång 1 msk

CASEIN 3dl

Glassyr

Rör ihop kesella apelsinsaft och sötningsmedel alt florsocker

Strö över Riven Kokos

Mörkchoklad 70% läggs på i små bitar som dekoration

Ställ in i kylen i några timmar

DSC_0961

Kokoskaka med Casein key lime pie (ca mått)

Potatis mjöl

Valfri Casein ”key lime pie” och Whey ” Vanilla” (jag använder Elit Nutrition) 1+1 dl

Ägg 2 st

Äggvita  3 (vispas upp till hårt skum)

Bakpulver (2 msk)

Kokos rivet  2 dl

Sötningsmedel (1 dl)

Yogurth lätt citronsmak ( ca 2 dl)

smeten skall bli som en sockerkakssmet.

”Glassyr”

Philadelphia 3% och CASEIN kakao lite vatten

Blanda ihop samtliga ingredienser till en sockerkakssmet

Grädda i 175 grader i  ca 25 min

Bred på krämen när kakan har svalnat

Scones

Proteinrika EnergiScones (här med ca mått)

Whey ”Vanilla caramell” 2 dl

Havremjöl 2 dl

Mandelmjöl 2 dl

Kokosmjöl  60gr

Kesella  250gr

Mjölk lätt ca 2 dl mer vb beroende på konsistens

Aprikoser 85gr

Russin  85gr

Gojibär 

Valnötter 50gr

Vanilj extract

Salt 1 tsk

Havregryn 5 dl 

Blanda alla torra ingredienser, hacka nötter + torkade frukter , häll i mjölken och kesellan

Konsistensen skall bli som vanliga scones

Grädda 175 grader ca tid 20 min

Take care!

Maria

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *