Maria Eriksson – Distans och Balans

Mycket nu

Hej!

Att ha eget företag är verkligen kul OCH mycket att tänka på, det får jag erfara mer och mer. Tur att jag har Jacob (min äldsta son) som hjälper till med hemsidan och ger mig råd, sen har jag hela min underbara familj som stöttar mig och som jag kan ventilera med.

Befinner mig i en fas i mitt liv då många tankar passerar min hjärna i rasande fart, En och annan tanke hinner jag fånga 😉 och reflektera över och jag lär mig något nytt varje dag vilket är utvecklande på många sätt. Det är helt fantastiskt att få bestämma själv arbetstider men det kräver också ännu mer struktur och planering.

Med åren har jag lärt mig att försöka hitta ”kärnan”, motivationen till det jag gör, att fråga mig varför jag gör det och vad jag vill uppnå. Framför allt när livet passerar i en relativt snabb takt är det viktigt att stanna upp och reflektera, bli medveten.

Motivationen hittar jag i det meningsfullla jag gör, glädjen jag känner när jag jobbar med det jag älskar, inspirationen hämtar jag från omgivning, från alla underbara människor som sprider positivism och glädje, delar med sig av mänsklig värme och entusiasm. Människor jag har förmånen att dela min vardag med både på jobbet och privat.

Igår satt jag med administrativt jobb, beställt varor till företaget, bokat tel möte, finslipat på träning och kostupplägg, försökt pussla ihop mitt schema ihop med sjukhusjobbet. Tiden räckte också till för att handla, hälsa på mamma, promenad med hunden, cardioträning och matlagning….åter igen,allt handlar om planering och struktur för att jag ska få ihop vadagen. Jag älskar verkligen mitt sätt att jobba och möjligheten att få styra min tid åtminstone delvis men det kräver planering.

Hur gör du i din vardag för att hinna med?

Några tips som funkar för mig:

– Planering, tänk på hur du vill att dagen ska se ut och vad du vill hinna med

– Skriv ner och prioritera i tur och ordning efter vad du verkligen behöver göra just den dagen

– Följ schemat

– Lämna utrymme för ev oförutsedda händelser/ pauser

och du, kom ihåg fysisk aktivitet , det gör oss gladare och vi orkar mer (mig i alla fall 😉 )…finns studier på det!

Funkar för mig!

 

 

BB lifestyleLifestyle

Här sitter jag och jobbar….och så passar jag på att beställa lite snygga kläder från Better Bodies 😉

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *