Maria Eriksson – Distans och Balans

Hitta balansen.. njut av det verkliga livet!

Har nu återupptagit bloggandet, vet inte riktigt hur det kommer att ta form och vilka ämnen som kommer att prägla det men det kommer att vara sånt som jag brinner för och ämnen som jag anser vara viktiga. Djupa och allvarliga, ytliga och roliga , precis som livet :-).

Reflektion över livet och dess mening är sunt och nödvändigt för vår personliga utveckling och ett sätt att utvärdera/omvärdera handlingar och beslut som påverkar oss på olika sätt.men för att utvecklas fullt ut ska man också komma till insikt med vad man vill och sen förhoppningsvis agera om det är nödvändigt.

Och just reflektion och tankar leder in mig i dagens huvudämne, några ord  om en bok jag lyssnade på för några veckor sedan och som påverkade mig starkt. ”Den digitala drogen” skriven av Patrik Wincent. En bok jag varmt rekommenderar och tycker att så många som möjligt bör läsa.

En bok som handlar om hur vi hanterar dagens snabbväxande teknologi,  vad som händer med oss och vilka konsekvenser det har med sig när sociala medier och dataspel tar över vardagen istället för att vara en tillgång. För tekniken ÄR fantastiskt bra om man använder den ”rätt”.

Ämnet är i högsta grad aktuellt och på många sätt känsloladdat då vi alla , oavsett ålder, är mer eller mindre  beroende av tekniken.

Boken fångade min nyfikenhet från första stunden, hänvisning till  vetenskapliga studier , kunskap om hjärnans kemi och funktion och hur det påverkar vårt beteende ihop med personliga upplevelser och fallbeskrivningar  gör boken ”levande”, lättläst och trovärdig ,den är ”på riktigt” och den ”talar till” läsaren…utan pekpinnar och fördömanden, tvärtom, jag upplevde en känsla av  optimism i boken.

Den ger  konkreta råd och tips som hjälper oss att identifiera problemen och kunna undvika ett ”beroende”. 

Citerar författaren ; ” jag vill att du läser boken förbehållslöst och att under tiden ställer dig  själv frågan, är det såhär för mig?” …… det gjorde jag och det har lett till  små förändringar i mitt mobil och internetanvändandet.

 Vi utsätts för prövningar och tuffa utmaningar i livet som ibland blir övermäktiga och då är det skönt att ”fly verkligheten” en stund, vilket är förståeligt men att fastna i ett ”beroende” som upptar våra tankar stora delar av dygnet är inte sunt.

Oavsett hur lite/mycket vi använder tekniken och sociala medier kan vi alla fastna i ett ohälsosamt användandet. Tänker främst på barn och ungdomar. 

En oerhört viktig bok med tänkvärda budskap. 

 

"Den digitala drogen"

”Den digitala drogen”

av Patrik Wincent

Kort om författaren: Patrik Wincent är Grundaren till Internetakuten & Dataspelsakuten. Auktoriserad terapeut, coach, författare och föreläsare med många års erfarenhet kring arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Som expert inom området förekommer Patrik ofta i media som t ex TV4 morgonsoffan, SVT Sverige, Aftonbladet, Expressen, DN, P3, P4, TV4 Nyheter, Rapport mm. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör olika sorts digitala missbruk så som av dataspel, mobilmissbruk, internet och sociala medier (http://www.patrikwincent.se/)

Avslutningsvis bjuder på en vacker bild från Edsviken i Sollentuna/Stockholm… hit flyttar jag om några månader ;-)..kommer att njuta av långa promenader, löprundor och cykelturer i den vackra naturen 🙂

KOM IHÅG ;  HITTA BALANSEN….NJUT AV DET VERKLIGA LIVET!

Edsviken

Take Care/Maria

 

Nu är den här lpg-stockholm.se , lär dig mer om LPG och boka direkt..

www.lpg-stockholm.se 

Du lär dig om LPG och kan på samma sida boka tid (oavsett tjänst)

lpg-stockholm.se

 

 

Se hit! Nu kan du läsa och lära dig mer om vad LPG är och vilka fördelar de har. Uppstramning av huden, reducering av celluliter och muskelåterhämtning är några av de många positiva effekter detta kan bidra med. Klicka dig vidare in på min nylanserade sida www.lpg-stockholm.se för att se mer och kanske är detta någonting som kan gynna just dig!?

 

Många elitidrottsmän/kvinnor runt om i världen använder sig av LPG behandlingar för bl a återhämtning och prestationen.

Se kortfilmen med Zidane , en av världens bästa fotbollspelare genom tiderna;

Take Care / Maria

Gott Nytt År!

FORMACHIC tackar  sina kunder, samarbetspartners, vänner och besökare för Ett Fantastiskt 2015 och önskar

Ett Gott  2016!

Gör Det Nya Året Till Ditt År. Oavsett Mål och Drömmar, Våga ta för Dig och Njut av vad Livet har att Erbjuda. Hitta Din Passion och kom ihåg ; det är aldrig försent !

Gör Drömmar till Verklighet!

Besök gärna vår hemsida och ta del av de tjänster Formachic erbjuder.. i det Mentala och Fysiska Hälsans Tecken.

Formachic önskar Gott Nytt År!

Formachic önskar Gott Nytt År!

 

Protein/Havrebollar med nötter och torkad frukt

Här är receptet på en variant(har många) av chokladbollarna..riktigt goda!

 

Ingredienser

2 1/2dl  Elit Casein ”chcolate cream”

2 dl  Elit Casein ” vanilla cookie dough”

3 dl  Havregryn

1 msk Mandelsmör

150 grDaddlar

50gr Torkade aprikoser

50 gr Hackade valnötter

2 dl Starkt kaffe

Hacka eller mosa frukten , blanda samtliga ingredienser ,om smeten blir för ”torr” tillsätt vatten eller mer kaffe.

Rulla dem i kokos eller i den smälta chokladen

Överdrag

Riven kokos

Smält stevia choklad mörk (från nutri-nick)

Mängden är ca då jag blandar på känsla, till ”havreboll-smet”

Rulla till bollar och doppa dem i choklad alt kokos

ÄT OCH NJUT!!

 

Protein/Havrebollar till kaffet..

Protein/Havrebollar till kaffet..

Take Care!

Ska Du tävla? Poseringsträna med mig!

Rätt verktyg för en lyckad posering i varje fitness gren! 

Ska du tävla i Bodyfitness, Bikini Fitness , Womens Physique eller Mens Physique?

Jag hjälper Dig att presentera din fysik på bästa möjliga sätt!

Posering SM

Posering SM

VM 2011

Jag går igenom de viktiga momenten i posering. Hjälper dig att skräddarsy din egen poseringsrutin. Utifrån dina förutsättningar får du vägledning i hur du kan presentera din fysik på bästa möjliga sätt.

Just helhetsaspekten är mycket viktigt i fitnessgrenarna, jag erbjuder ”the total package”. Jag går igenom scenframträdande, regler, sportsmanship samt vikten av den mentala balansen.

Under alla mina år som domare vet jag vad som efterfrågas. Se till att regelboken blir din vän för att få ut så mycket som möjligt utav din satsning. Utöver alla regler, får du enormt värdefulla tips från mig som tävlat framgångsrikt både nationellt och internationellt.

Jag håller till på Delta Gym Hälsingegatan 5 i Stockholm

Är du Intresserad? maila mig- maria@formachic.se

 

 

 

 

Utmaning #Problemområde

LPG jobbet rullar på och sakta men säkert hittar nya kunder till mig och upptäcker LPG:s fördelar, så häftigt! Jag verkligen ”älskar” min maskin..!

Enda nackdelen är att jag har inte tiden att köra på mig själv vilket jag skulle behöva men får lösa det på något sätt 🙂

Har haft en relativt lång tid av frånvaro från träning (utifrån vad jag brukar), har kört men sporadiskt…bestämde mig för några veckor sedan att det är dags att  ”hitta tillbaka” till min livsstil och formen ;-)! jag trivs med och prioritera min träning som jag mår så bra av.

Borde inte var så svårt … START-knappen skall tryckas på!! krävs  bara  att tillåta mig göra det jag älskar , det handlar om en portion beslutsamhet, planering och prioritering!

Nåväl, nu till utmaningen, spontant och på kul men som förhoppningsvis leder till något  meningsfullt har jag, med hjälp av en av mina stora inspiratörer ,min son Jacob kommit på en liten tävling/utmaning, 

Utmaning på Instagram

Utmaning instagram #Problemområde #Formachic

Utmaning instagram #Problemområde #formachic

 

Gör såhär:

Ladda upp en bild på Instagram och svara på dessa två frågor:

1. Vilket är ditt problemområde?

2. Vad gör du åt det?

Avsluta med att:

3. Hashtagga bilden #problemområde #formachic och tagga mig @mariaeri

Vinst:

Jag kommer titta på alla bilder och bjuda på en LPG behandling i veckan under fyra veckor till de som jag blir mest inspirerad av!

Jag börjar och jag hoppas ni hänger på !

LPG mot ”problemområden”

LPG behandlar det specifika problemet t ex fettdepåer, celluliter , muskelvärk, vätskeansamling m m  och den ger också positiva effekter i kroppen, det bildas ”ringar på vattnet” som ger extra skjuts åt hälsosamma effekter, läs mer i mitt blogginlägg om LPG

Ordet problem betyder:

Problem kommer från grekiskans ”problema” som betyder det förelagda, uppgift. Många använder ordet i betydelsen svårighet, andra ser hellre betydelsen utmaning. Problem är en situation som uppstått som gör det mer eller mindre svårt att nå ett uppsatt mål, och oavsett vilket så kallar man vägen dit för lösningen.

– Alla har vi olika problemområden. Vanliga människor, kändisar, topp atleter

– Vad är det i ditt nuläge som hindrar ditt önskeläge? Ta fram SMARTA  MÅL (specifika-målinriktade-accepterade-realistiska-tidsbestämda mål).Håll dig till planen!

Mitt personliga problemområde just nu: Rumpa och lår

Åtgärd: Träna cardio i form av springa i trappor och träna med fokus rumpa 4 dgr/v , styrketräna 5 dgr/v. Diethållning (obs! inte ”tävlingsdiet”)

Take Care!/Maria

Formachic erbjuder ansiktsbehandlingar

LPG- Endermolift Ansiktsbehandling- genom cellulär stimulering, 100% naturligt!LPG ansikte

LPG är världsledande inom mekanisk cellulär stimulering och när tekniken appliceras för ansiktsbehandlingar så kallar vi det för Endermolift.

Endermolift behandlar och reparerar din hud på djupet. Redan första behandlingen ger synligt resultat som spänst och lyster – helt utan injektioner eller skalpell.

Endermolift;

Reducerar linjer och rynkor, samt förebygger nya i och med ökad kollagen- & elastin produktion.

Stramar upp huden

Slätar ut och stramar upp dekolletage

Motverkar  trött och glåmig hy

Reparerar, återställer och bygger upp hudens kondition på djupet

Tar bort döda hudceller (huden blir renare), ger en smidigare & fastare hud med ungdomlig lyster.

Hur går endermolift till?

Endermolift är en 100% naturlig anti-aging teknik för att bearbeta huden ner på djupet och eliminera tecken på åldrande.

Vid Endermolift-behandlingen mikro-knådas hudens yta för att stimulera nya djupgående celler att reaktivera sin naturliga produktion av elastin och kollagen.

Cirkulationen förbättras och behandlingen rekommenderas även för acneärr och behandling av fina rynkor.

Hur lång är varje behandling och hur många behandlingar krävs?

Själva behandlingen tar ca 35 minuter och är skönt avkopplande. För ett varaktigt resultat rekommenderas en kur om 10-14 gånger. Under kuren gör man behandlingen 2 gånger i veckan. därefter, för att underhålla, räcker det med endast 1-2 behandlingar i månaden.

Endermolift passar alla hudtyper – även den mest känsliga.

Endermolift innebär inga som helst risker och passar både män och kvinnor i alla åldrar. Vill du veta mer? maila dina frågor eller boka gratis konsultation på www.formachic.se/LPG/

Endermolift

Endermolift

Endermolift

Endermolift

 

Take Care/Maria

LPG -något för dig?

LPG behandlingar - hälsa-skönhet-sportLPG BEHANDLINGAR  

LPG Behandling på man med kroppstrumpa

Några ord från en av mina kunder..


”LPG – vilka fantastiska resultat jag fått!

Jag har tränat regelbundet under många år, skött kosten, men aldrig blivit av med extrahuden på magen efter graviditeter. Trots intensiv löpning under många år, har jag även haft celluliter och dålig cirkulation på baksidan av låren och rumpan.

Maria lade upp ett skräddarsytt program med fokus på mina problemområden. Under mina LPG behandlingar har jag skött kosten, tränat lite tyngre än vanligt, och fått väldigt fina resultat, tack vare Marias expertis.  Extra huden på magen är helt borta, huden har stramats upp och fått en annan lyster. Baksida lår och rumpa har fått mycket bättre cirkulation, vilket är mycket märkbart när jag styrketränar och får en helt annan kontakt med musklerna än tidigare. Celluliterna har minskat dramatiskt och rumpan har fått ett ordentligt lyft, blivit fylligare i formen.

Jag är verkligen jättenöjd med resultaten av LPG behandlingarna!

Tack Maria!”

Kan detta vara något för just Dig?

LPG -endermologie behandling är mekanisk djup bindvävsmassage  som har en rad olika positiva effekter i kroppen

Behandlingen ökar blodcirkulationen och lymfcirkulationen i kroppen vilket medför att överflödig vätska, slaggprodukter , toxiner mm lättare kan föras ut ur kroppen,svullnaden i kroppen minskar och kroppen känns fräschare.

Massagen stimulerar kollagen och elastin i huden och ger en uppstramande effekt och lyster i huden

LPG förbättrar syreupptagningsförmågan i musklerna och mjukar upp vävnaderna runt om. 

Vilka riktar sig behandlingen till?

Alla som vill rensa kroppen på slaggprodukter och få igång en god cirkulation.

Alla som vill  ta bort/minska fettdepåer,  främst celluliter.

Idrottare på alla nivåer för att öka  återhämtning och prestation. Före träning- stimulerar och värmer upp,

Efter träning- lindrar träningsvärk, dränerar och bidrar till snabbare återhämtning

Visste Du att LPG används av sporteliten världen över?

Inom bl a

Cykling

Golf

Fotboll

Konståkning

Rally

Tennis

Bodybuilding och Fitness mm

 Formachic (jag) finns på Deltagym i Stockholm

Vill du ha en duktig terapeut i Skåne (Malmö) vill jag varmt rekommendera  min kollega Virginia på Skönhetsateljen i Malmö se länk NEDAN

Vill du boka tid för konsultation och/eller boka tid ?

För bokning  hos mig i Stockholm gå in på www.formachic.se/LPG/ eller gå in på  www.bokadirekt.se   ”LPG/Deltagym”

Bor du i Malmö eller omnejd, gå in på   www.skonhetsateljen.se/

Take Care/Maria

Bättre sent än aldrig… rapport från EM 2015

Ja, det har gått snart 3 veckor! sen jag kom hem från Spanien och Junior/Veteran/Senior EM i Bodybuilding och Fitness. Santa Susanna är en underbar ort vid kusten utanför Barcelona med härligt klimat och alla bekvämligheter.

Lite kort om EM och dagarna i Santa Susanna.

Det är min 4:e resa till Santa Susanna med landslaget.

Denna gång som internationell domare.

Jag har fått uppleva, spänning, glädje, teamkänsla, respekt, besvikelse, trötthet, allt i en salig blandning och variation! jag har fått lära känna några nya människor och fått bättre kontakt med några av de jag känt sen tidigare. Många kära återseenden med utländska domarkollegor och delegater.

Kort om:

Registrering/inmätning/invägning; som alltid en lång dag som ändå på ett eller annat sätt avslutas med att samtliga registreras och placeras i rätt klass. Tålamod är nyckelordet denna dag och varje gång!

Tävlingen;  stora klasser, långa dagar, rätt bra tempo, ja, allt är relativt men godkänt får de ändå.

Sex domarpaneler , Sverige med i 2 av dem, max en från varje land i varje panel, rättvist..

Bedömningarna;  Enda disciplinen som kändes ”felbedömt” var womens physique f ö ok, riktigt grymma atleter i samtliga klasser.

Några ord om ..

Bodyfitness:  en atlet utmärkte sig extra mycket (i mina ögon)i denna disciplin, Ramona Arseni från Rumänien, vinnaren i -158 cm klassen och även overallvinnaren, fantastisk fysik, utstrålning OCH fantastiskt duktig och proffsig på att posera!  SÅ VIKTIGT i vår sport och ff a internationellt är det av stor vikt… läser man på i regelboken så näms detta upprepade ggr!  så mitt råd till alla som vill lyckas till 100%, öva öva öva !!! träna mycket posering och T-walk!! skall vara lika viktigt som formen och träningen… och viktigare än dräkten, make upen och håret!!!

För övrigt i detta mästerskap  såg det ut som att de mer muskulösa tjejer med bra deff och en tydlig X-form belönades, bara min reflektion…

Bodybuilding/Classic Bodybuilding; Mycket hög kvalitet på dessa killar ff a upp till -100 kg ,kändes väldigt bra att se bodybuilders med smala midjor (trots)volym och bra deff   vinna, känns (om det håller i sig) att sporten har börjat hitta tilbaka till vad den ska vara eller så har domarna ”hittat” regelverket helt enkelt ;-). Samma sak gäller här som i samtliga kategorier, posering är A och O för att kunna framhäva sin fysik på bästa sätt.

Mens Physique och Bikini Fitness; två grenar som är här för att stanna och växer explosionartat, riktigt många fantastiska fysiker i samtliga klasser, KUL! Vågar säga att här är presentationen av fysiken  och poseringen ännu viktigare. Absolut en förutsättning för att ta sig till toppen då många är riktigt vassa och fighten tight.

Womens Physique; ”svåra” klasser med olika fysiker…se stora tjejerna drog längsta strået, tänker inte gå in närmare på det, satt själv och dömde den klassen och jag kan säga att i ”min värld” skulle helt andra fysiker hamnat på toppen, men men … som vi alltid säger; ”bedömningssport”.. även om just i denna klass under detta EM hade det hjälp med påläsning av reglermna kära kollegor!! 

Summerar denna resa med ett konstaterande, Sverige har en given plats bland de bästa i Europa , våra atleter, samtliga, höll en hög klass , oavsett placering har landslagsprestationerna varit fantastiska och var och en har representerat Sverige föredömligt. Som ansvarig (tillsammans med Niclas Strömquist) för Uttagning/tävlingskommitten är jag mycket nöjd och tacksam för förtroendet jag/vi fått. Vårt syfte och mål är att  utifrån de riktlinjer och direktiv som styrelsen lagt fram kunna ta fram atleter som är ”fyller kraven” för att tävla i respektive internationellt mästerskap, som är bra representanter och håller en hög nivå både på scenen och vid sidan av den. Vi ser framtida aspiranter både bland nya talanger som bland de mest rutinerade, ingen får ”gratisbijett” alla kämpar på ”lika villkor” på svensk mark för att ta en plats. 

Vill du veta mer om kval/sanktion till internationella tävlingar gå in på :http://www.skkf.org/ under ”tävlingar” och ”regler”

Jag har med stolthet fått representera Sverige i domarpanelen och känt mig väldigt trygg i min roll.  Att få resa med landslaget och vara en del i det, känna gemenskapen, träffa domarkollegor, atleter och delegater från andra länder berikar mig som individ och domare/atlet. Vi har alla en viktig uppgift, atleter, coacher, färgläggare, delegater, domare, press/fotografer och inte minst nära och kära som åker med. Under detta mästerskap har samtliga i Teamet varit fantastiska.

vill du veta hur det gick för Sverige :-)? , gå in på;

http://www.skkf.org/Competitions/CompetitionView.aspx?cid=6

 besök min FB sida och kika på mitt fotoalbum från EM, här nedan några favoriter :-). Vill ni se bilder från tävlingen gå in på;     http://www.eastlabs.ru/foto-galereya  och    https://www.facebook.com/svenskakroppskulturforbundet?fref=tsEM 2015 frukosttime!

Äta bör man... oavsett var man befinner sig.. på väg !

Första medaljen...men absolut inte sista..!

Nu ser jag fram emot kommande  tävlingar i Sverige och en sommar med mycket sol och värme :-).

BTW!!Om några dagar kommer att dyka upp en rolig utmaning här på sidan…håll utkik!

Take Care!

Maria

Två av mina ”lördagsrecept”

 

 

Apelsin/protein rutor Apelsin/russin proteinrutor

Ingredienser:

Kvarg 100 gr

Mjölk 1,5 dl valfri, jag använde mandelmjölk

Kokosmjöl

Mandelmjöl

Potatismjöl

Whey ”vanilla caramel” 3 dl

Bakpulver 1 msk

Pressad apelsin 2 st

Äggvitor 200 gr

Ägg 2 hela

Russin 100 gr

ev sötningsmedel efter smak

Till glasyren :

Kondenserad mjölk

Green Valley  Ranch Syrup (kalorifri)

Riven kokos

Vispa upp äggvitor hårt

Blanda  alla andra ingredienser , sist vänder du äggvitorna i smeten

Rör om till en slät sockerkakssmet, tillsätt ev mer mjölk eller protein/mjöl.

Grädda i 175 grader i ca 30 min (eller tills den är klar)i mitten av ugnen.

Som jag har sagt tidigare, jag är inte så noga med exakta mått…ska skärpa mig 😉

En fantastiskt god kaka är det i alla fall!

Ingen ”dietkaka” men betydligt bättre än ”traditionella” sockerkakor.

 

havrebollar IMG_0886

 Proteinrika Havrebollar

Ingredienser:

Jag använder mig av Elit Nutrition produkter till alla mina recept som innehåller protein.

7 dl casein ”chocolate cream”

4 dl Whey ”chocolate brownie”

5 dl Whey ”vanilla caramel”

1 burk kvarg 0,1 %

70 gr kokosolja

4 dl mjölk laktosfri

5 dl havregryn

Kaffe efter smak

kakao efter smak

riven kokos

ev krossade mandlar eller mandelsmör för att lyxa till dem 🙂

Blanda samtliga ingredienser i en skål, rör om till en kladdig men fast smet, du får ev justera ingredienserna efter smak då jag tar ibland på ”en höft”

Dessa kan man lyxa med kaffelikör också…nästa gång ska jag testa några med casein ”key lime pie” och vanilj, som ”vitchoklad-bollar” tror de kan bli rätt goda!

Take Care/Maria

Om Maria Eriksson

Maria Eriksson

Med över 25 års erfarenhet av träning och tävling på elitnivå och med den livsstil som jag älskar bestämde jag mig att ta steget och satsa på ett jobb inom hälsa och träning.

Marias Instagram

Instagram did not return a 200.

Samarbetspartners

Elit Nutrition

Better Bodies

Delta Gym

Celsius

Blodkollen

Daniel Gual